Kundalini erő

 

Az ember Isten teremtménye, erről azonban az emberek életünk folyamán gyakran elfelejtkeznek, sokan ezt egyszerűen képtelenségnek és nevetségesnek tartják. Hiszen van egy ragyogó érvük és magyarázatuk az érv az evolúció, amivel az ilyen nézeteket valló embereket, tanokat, mint: az ember Isten teremtménye megkérdőjelezik és ezzel az egész teremtés „ügyet” a „helyére” teszik.. Ők okfejtéseikben odáig jutottak, úgy gondolják Isten nem teremthette az embert, mert mi emberek csupán évmilliós biológiai fejlődés eredményeképpen jöhettünk létre és fejlődhettünk ilyenné amilyenek vagyunk. Azonban ez a tudomány mai állása szerint nem lehet ez az egyetlen lehetőség. De akkor vajon  mi  az igazság?

 

    

 

Isten bölcsessége....

 

 

Isten nem végez félmunkát és belénk helyezte mindannyiunkba külön-külön létezésünk és eredetünk örök bizonyítékát. Ezt tette két okból is:

 

- Az első, hogy legyen bennünk egy mátrix eredetünket illetően ez a lelkünk.

- A második pedig Isten belénk helyezett egy spirituális kaput a megcáfolhatatlan transzcendens valóság felé és ebbe a kapuba illő egyik zár kulcsa a KUNDALINI, ami lehetőséget nyújt a spirituális ébredésre és tapasztalásra.

 

*

 

Életünk célja halhatatlan önvalónk felismerése és megvalósítása, rá kell, hogy jöjjünk el kellett érkeznie, annak az időnek, hogy világosan lássuk, nem vagyunk, ébren.....

A megvilágosodás szele most már csupán szükségszerűségből is, de átfogja járni a planétát! S ennek már számos jele mutatkozik. Spirituális fogalmak, ismeretlen tartalmat hordozó furcsa szavak mind többek számára megtelnek majd tartalommal új, valós értelmet nyernek. Bekövetkezik, és napjainkban már zajlik is a spirituális ébredés. Az ébredés folyamata a talán a legnehezebb dolog a világon, annál az egyszerű oknál fogva, hogy szembe kell néznie magunkkal. Létünk igazi gyökereit a szemnek láthatatlan erők és energiák alkotják. Az élet nagy kísértés és mindennap lehetőséget ad rá, hogy a körülmények zsákutcába irányítsanak bennünket, de hatalmunkban áll, hogy felszabadítsuk magunkat és tetteink eredményeként elnyerjük szabadságunkat.

 

 

Lássuk, tehát mit is takar első hallásra ismeretlennek, titokzatosnak tűnő a szó Kundalini amire az előbb utaltam és magyarázatot ad sok mindenre.

 

Ez a titokzatos szó, Kundalini a kereső emberek számára időről – időre felbukkan majd lassan úgy tűnhet feledésbe merül de most a vízöntő szakaszában lassan biztosan belopódzik a köztudatba és idővel kiteljesedik és elfoglalja helyét az emberiség kollektív tudatában.

 

Kundalini – szanszkrit Kund, „égetni”, kunda, „a tekercs vagy a spirál” szó szerinti konkrét jelentése annyit tesz összetekeredett. Gyakran mondják, hogy jelentése „spirál felfelé” vagy „összetekert kígyó.” Számos egyéb fordítás létezik, ezek általában hangsúlyozzák a kígyó jellegét és valamilyen jelzővel látják el, például „a kígyó hatalom”.

 

A Kundalini egy szunnyadó nagy potenciával bíró mindannyiunkban Isten által kódolt energia amelynek segítségével valójában bejárást, nyerhetünk a transzcendens világba, és más, magasabb nézőpontból tekinthetünk saját fizikai környezetünkre. Általa tanítást kapunk elsősorban önmagunkról és Isten valóságából is. A Kundalíni-erő a spirituális fejlődés egy bizonyos szintjén kezd el aktív lenni, ébredni. Az embert hátulról nézve a gerinc „tövében” a farokcsont mögött található ez a szunnyadó szuper energia centrum kígyóként összecsavarodva, ezért nevezik Kundalini-kígyónak.

 

A spirituális ébredés, avagy az ember öntudatra ébredése valójában nem más, mint a kundalinikígyó felébresztése. A spirituális ébredés érés, folyamata olyan, mint a folyékony tűz és a folyékony fény. A kundalini kígyó ébredése, felébresztése nagyon mély és meghatározó misztikus tapasztalat. Az ember szervezetében ilyenkor az összes biológiai folyamat fantasztikus kémiai változáson megy keresztül. Talán el se tudjátok képzelni milyen "félelmetes" is ez.

A kundalíni kígyó ereje ez a hihetetlen energia két ellentétes, egy forró és egy hideg erőből tevődik össze, tűz és jég, jin és jang. A két erőnek állandóan egyensúlyban kell lennie egymással, ez egy valódi transzformáció, átalakulás egy alkímiai, kémia. Egy hatalmas ugrás a következő tudatossági szintre túl a normális emberi funkciókon.

 

Ha ez transzformáció beindul, az ember olyan sok tanulási folyamatot él meg, amennyit még éppen csak képes elviselni, ezek a sokoldalú folyamatok teljesen átalakítják az ember egész önvalóját. A tudás a tapasztalatok és a lecke elsajátítása esetenként nagyon fájdalmas és nehéz is lehet, olyannyira, hogy sokan eljutnak tűrőképességük végső határáig és ilyenkor azt kívánják bárcsak ne lenne aktív bennük a Kundalíni kígyó.

Kundalini, ébredése kézzelfogható megnyilvánulása annak, hogy megértsük Isten minden atomot számon tart a világegyetemben az idők kezdetétől fogva.

*

A Kundalini útja során áthalad a hét fő csakrán, és áthangolja és megemeli azok rezgés szintjét egy sokkal magasabb szintre és végül eléri a fejtető, korona csakráját. Ilyenkor teljesen „elszakad” egymástól a test és a lélek.

A Kundalini erő egyes csakrákon, akár el is időzhet, attól függően, hogy az egyén fejlődése milyen hosszú tanítási és tapasztalási szakaszt igényel. Minden csakrának vannak úgynevezett testi és lelki fennhatóságai, ami azt jelenti például a szív csakra estében, (ide tartozik a szeretet), hogy életünkben nagy hangsúlyt kap a szeretet lényegének igazi érzése, megértése. Tehát a kundalini mindig fokozott hangsúlyt ad annak a csakra a tulajdonságának, amelyiknél éppen tartózkodik. Megértetve ezáltal és ezen keresztül az egész anyagi, és transzcendens világot.

 

Sokan próbálkoznak felébreszteni a saját kundalini kígyójukat, jogik, guruk és hétköznapi emberek. Ők különböző technikákat alkalmaznak akár évtizedekig tartó gyakorlással, mint meditáció, jóga stb. A Kundalini erő ébredése, ébresztése egyik biztos módja a spirituális fejlődésnek, de nem feltétlenül feltétele annak. A Kundalini-erő eredményezheti a harmadikszem aktiválását ( aura látás) de akár megvilágosodást is.

 

Azonban ez a Kundalini kígyó nem veszélytelen, nem tűri a vele való felelőtlen játszadozást. Tudni, tisztelni kell az erejét, mert szélsőséges esetben életünkkel is fizethetünk ostoba kísérletezgetéseinkért.

 

A kundalierő felébredésének és felébresztésének több módja is lehet:

 

- Természetes spirítuális fejlődéssel és a tudat ezzel kapcsolatos kitágításával;

- Meditációval vagy célzott -gyakorlatokkal. A Kundalíni-jóga sahaja -jóga megalapitója Sri mataji aki a kundalini energia misztikáját emberközelivé tette.

/Shri Mataji/- Egy guru, spirituális mester, vagy tanító segítségével.

 

A kundalini ébredését mindig fizikai hatások kísérik. Egyes esetekben lehetnek nem kívánt, mellékhatások ezek általában a Kundalini idő előtti és erőszakos ébresztésekor tapasztalható és mint már utaltam rá egyes szélsőséges esetekben akár halált is okozhat. Néhány gyakori jel, tünet, amit a Kundalini-erő ébredésekor és uralkodásakor jelentkezhet. Szándékosan összekeverem a jó és rossz hatásokat, hogy fogalmat alkothassunk a kundalini erejéről.

 

 • Akaratlan remegés
 • Auralátás
 • Intenzív hő és energia érzet különösen csakrák környékén, de a magas hő érzet kiterjedhet az egész testre is.
 • Esetenként víziók, látomások és hangok
 • Intenzív érzelmek öröm, félelem, sírás, depresszió
 • Tér és idő érzékelési problémák
 • A teljesség érzése
 • Idegen, nem megmagyarázható jelenlét érzése.
 • Transzcendens világ érzékelése.
 • A világegyetem törvényeinek megértése
 • Tulajdonságaink „hirtelen” változása
 • Rosszullét

Joggal merülhet fel a kérdés, ha ilyen akár kellemetlen tüneteket is okozhat, tulajdonképpen miért is van rá egyáltalán szükség?

 

A kundalini erő ébredése nagyon nehéz, próba, de egyúttal a spirituális fejlődés szinte kikerülhetetlen eszenciája. A kundalini „uralkodása”, teljesen kitakarítja az ember energetikai rendszerét és valósággal újra, alapra hangolja a csakráink működését. Ha a helyes úton járunk és spirituális fejlődésünk optimális, akkor szervezetünk tudatunk már felkészült ennek az energiának az ébredésére és annak minden testi-lelki terhének  és szépségének elviselésére. Isten annyi terhet rak ránk amennyit képesek vagyunk kezelni és semmiképpen nem kívánja indokolatlanul ostoba halálunkat.

A kundalini-erő kulcs Isten előszobájának ajtajához, akárki oda nem léphet be..... ezért a földi populáci 99%-nak pillanatnyi állapotában esélye sincs a kundalini erő aktiválásának, holott ez az erő mindannyiunkban ott szunnyad.....

 

Sokkal több a világ, mint gondolnánk és még magunkat sem ismerjük.