Boldogság

 

'A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: Adni, mindig csak adni.'

 

 

Vágyakozunk, és hétköznapjainkban egyéni megnyilvánulásainkban, gondolatainkban és tetteinkben nem is lehet más feladatunk, mint a boldogság nyomába eredni és azt elérni.

A boldogság érzése, mindenkinek mást jelent, annak megfelelően, hogy célkitűzései milyen arányban állnak egymáshoz képest a vágyak és a megvalósulás szintjén. A mikor sikeresek vagyunk, a dolgaink jól mennek és mellénk áll még a szerencse is boldognak érezzük magunkat. A boldogság érzése, sok tőről fakadhat. Egyik legfontosabb tényezője, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben, a partner kapcsolatunk minősége. A lelki egyezőség, az adni és kapni érzése, és a szexuális kielégültség az eggyé válás élménye a boldogságot eredményezi. Ez még akkor is így van, ha más téren nem vagyunk éppen a csúcson, ha van egy klassz partner kapcsolatunk, férjünk, feleségünk, barátunk vagy barátnőnk és ezen a téren minden rendbe van, sikeresnek érezzük magunkat.

Állhat a boldogság, sok más egyéb talán kisebb horderejű dologból, vagy egy gyógyulás élményéből, egy jól elvégzett munka, kellemesre sikerült nyaralás, megfelelő anyagi javak és még nagyon, nagyon sok mindenből. Amikor boldogok vagyunk, meg vagyunk elégedve magunkkal és egy picit a világgal is. Az esetleges problémákat nem éljük meg olyan „végzetesen” gyorsabban, rugalmasabban tudunk helyes reakciókat adni bármilyen helyzettel is kerülünk szembe.

A boldogság érzésében lelkünk vértet, páncélt képez testünk, állapota fölött, és táplálja, óvja azt. Boldognak lenni annyit jelent megtaláltuk a helyes utat saját személyünk központja felé. Ilyenkor, háttérbe szorítjuk egonkat, és nyitottan felelünk az élet kihívásaira. A dolgaink csak úgy „maguktól” mennek.

A boldogság maga a harmónia, nagy becsben áll mindenki szívében, nem adatik ingyen, ha boldog akarsz lenni „pőrén” kell kiállnod az élet színpadára. Le kell vetkőznöd, önzést, ócska praktikákat, de védened kell minden lelki értékedet.

 

Elsősorban fejet kell hajtanod egy törvénynek, el kell fogadnod, el kell hinned, hogy te is lehetsz boldog.

 

Meg kell teremteni a befogadás feltételeit, készen kell rá, lenni. A boldogság, becses vendég nem nyit be minden ajtón, csak ha szívesen fogadják. Adjál magadból, akinek csak lehet, lelki töltést, mosolyt, jó szót. Így a dolog működni kezd, meglátod...A boldogság nem kicsinyes, meglátogat téged, ha így történik, marasztald, légy szelíd, szerény ne fölényes......

 

Légy boldog, mert élhetsz itt ezen a planétán, és légy hálás és köszönd meg teremtődnek az élet minden apró pici csodáját, amivel megajándékoz téged!