Az igazságos reiki

 

 

A reiki öt alap útmutatása:

 

Csak ma, a hála érzése fog eltölteni !
Csak ma, felhagyok az aggódással !
Csak ma, nyugodt vagyok !
Csak ma, becsülettel végzem a dolgomat !
Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él !

 

 

A reiki semleges természetű ősenergia, amely saját intelligenciával rendelkezik.

 

Másképpen és bőbebben:  A reiki egy kézrátétes ősi gyógyítási módszer, ami az emberi szervezet testi, lelki szintjeire hat és arra törekszik, hogy helyre állítsa, az auránk energia deficitjét. A reikis a beavatások által megkapott szimbólumok használatával ezt a mindenkiben jelenlévő erőt koncentráltabbá és erősebbé, hatékonyabbá teheti.

A beavatás:


A reiki beavatás egy lelki igény kielégítése. Az egyén eljut a tudatosság arra a szintjére, amikor ez a spirituális rituálé, beilleszthető a világnézetébe és a személyes életébe. Magáról a beavatásról nem kívánok hosszan kitérni. A lényegét tekintve annyi történik, hogy egy mester szimbólum segítségével mintegy behangolnak bennünket, képessé tesznek a reiki energia, lekérésére, fogadására és használatára.

A igazságos reiki.


A reiki intelligens energia  talán a kínai csi megfelelője. Sem pozitív sem negatív. Egy olyan erő aminek igazi természetét csak a teremtő ismeri, mert annak a része. Valahonnan jön, jelen van és távozik szelíd és titokzatos.
Egy időben nagy divat volt a reiki és talán még ma is az. Sokan elvégezték és várták a csodát. Mindenre használták, amire azt gondolták, hatással lehet. Az a tény, hogy a reiki fénye az emberek szemében megkopott az annak köszönhető, hogy nem vették figyelembe a reiki alaptermészetét és alap törvényeit. Az áramlás létre hozásához ugyanis nagyon fontos, hogy őszinték legyünk a világhoz és önmagunkhoz. Az őszinteség annyit jelent igazul élni és gondolkodni. A reiki nem tűri meg az álnokságot és az álszent példamutatást. Akik így akarnak előbbre jutni, csalódniuk kell. Éppen ezek a csalódott emberek mondják azt:” a reiki nem működik és az egész szemfényvesztés.”  Ha így gondolják a hibát csak saját magukban kell keresniük. A reiki mindazok számára hiteles, akik kellőképpen alázatosnak és felnőttek hozzá és tisztelik. Hiteles és igaz hiszen a teremtő része tőle származik. A reiki behangolás és annak fokozatai azért kivételesek, mert képessé tesznek bennünket arra, hogy  rá érezzünk igazi mivoltunkra.

A reiki használata:


Ahhoz, hogy ebben a vonatkozásban hitelesek legyünk. Először ki kell ismernünk és meg kell tapasztalnunk  a reiki energia tulajdonságait. A beavatás révén, képessé válunk a reiki energia lekérésére, már csak használnunk kell. Mindenek előtt lélekben a fény és a szeret  csatornájává kell válnunk. Először mindenki bizonyságot akar és rácsodálkozik, hogy a dolog tényleg működik. Érezzük, hogy átjár bennünket ez a tisztító, lélek megújító finom rezgés. Hatására, oldódnak görcseink, könnyűnek érezzük magunkat könnyebbé válunk, talán sírva is fakadunk. Melegséget, bizsergést egyfajta áramlást érzékelünk magunkban, ami a fejtetőnkről indul és a lábujjunkig tart. Megérezzük a dolog nagyszerűségét...

 

.A test rezgő tere, aurája annak fizikai határain túl terjed. Az aura kiterjedése és intenzitása egyénenként változik. Ha kezünket valakinek a teste felé közelítjük, többféle dolgot érzékelhetünk, például hideget, szelet, meleget. Energia hiányos helyeken "hidegen fúj a szél," mondjuk mi reikisek. A legjobban azonban a test felszínen túlterjedő láthatatlan, de érezhető” sűrűséget” vagy burokszerű energia párnát észlelünk. A gyógyítás vagy kezelés, ha nem magunkon végezzük, mindig csak a másik fél beleegyezésével történhet. A kezelést mindig az adott személyre szabjuk, mert mindenkinél más lehet. A reiki tanfolyamokon mindenki elsajátítja az alapvető és legszükségesebb kezelési technikákat, ez kezdetnek éppen elég. Idővel igazi mesterré is válhatunk. A legfontosabb az, hogy hűségesek legyünk a reiki alap eszméihez és akkor sikeressek leszünk és a reiki bennünk él tovább.....

 

A reiki hatásai:

Minden létsíkon hatóképes.

Enyhíti a fájdalmat, és  stresszmentesít. Segít a testi, szellemi energiablokkok feloldásában.

Elősegíti az önismeretet, kreativitást, intelligenciát.

Fokozza a fizikai  kondiciót és aszellemi teljesítőképességet.

Mindenkit a saját fejlettségi szintjének és igényeinek megfelelően érint meg.


Fő célja: Az ember harmonizálása behangolása  fizikai és mentális energetikai rendszerének visszaállitása  Istentől rendeltetetett eredeti állapotába. Olyan spirituális lépcsőfok amelynek csupán „ mellékhatása” a test gyógyítása.