Az egoA lélek kissé elfáradt, bár tudja, hogy nem veszthet, ez a csatározás azonban nagyon fárasztja. Szeretne megnyugodni, rendeznie kell szétszórt erőit. Ugyan lelkiismeret tábornok mindig éber nagyszerűen helyt áll  és derekasan állja a csapásokat és jelentős erő fölényben van. Mégis az "ellenség" napról napra időről időre kíméletlen támadást intéz és mélyen beékelődik a lélek békés területeire. A  félelmetes ego tábornok az ellenfél, máris erős hídfő állásokat létesített, úgy tűnik nehéz küzdelemre kell felkészülni.

Az én tudat egy filozófiai  fogalom vagy annál sokkal több, de minden esetre magába foglalja a testünkről és az összes belső tulajdonságunkról alkotott képünket, véleményünket. Az énkép vagy más szóval ego az önmagunk  „megtervezése” átélése és elgondolása. Az ego egy más nézőpontból gyáva alak, hiszen védtelennek érzi magát, ezért körbeveszi magát mindennel, minden lehetséges módon. Harácsol és hazudik. Pajzsként használ minden anyagi és nem anyagi természetű dolgot, hogy saját magát biztonságba tudja és saját arcát leplezze.

 

Az ego legnagyobb és leghatékonyabb fegyvere, hogy elhiteti veled hogy: TE Ő VAGY.

 

Ha ezt elhiszed neki akkor már azt tesz veled amit csak akar, szolgálni fogod. Amit az egod akar azt akarod te is. Minden erőddel, tudásoddal megpróbálod megvalósítani az elképzeléseit. De becsap téged, csúnyán rászed, mert ezek a célok, ezek az elképzelések nem a te céljaid, elképzeléseid.

Az ego az a valami, ami az élet minden területén hajt és egyben korlátoz minket. Azt mondja nekünk:

 

Nem tartozunk istenhez és elkülönít bennünket tőle, neki csak az a fontos ami megfogható, megszerezhető a tulajdonnal foglalkozik. Az ego nagyon ravasz stratéga, hiányérzetet, irigységet uralkodni vágyást és egyben félelmet generál bennük. Ha kialakul az az érzésünk, hogy aggódnunk kell a jövőnk miatt, hogy hiányt fogunk szenvedni valamiben, hogy kevés lesz a pénzünk akkor ego tábornok már megnyert egy fontos ütközetet. Azonban ez nem elég neki ő az egész háborút meg akarja nyerni. Mindennap azt súgja neked: CSAK TE VAGY FONTOS. Mindent megígér pénzt, paripát, fegyvert és képes elhitetni veled, hogy amit másért teszel azáltal kevesebb, szegényebb leszel. Egyszóval millió trükkje álarca van kifinomult nagy stílű csaló.


Elménkben állandóan két szereplő társalog az egyik az isteni részünk ez a megfohatatlan valami talán a lelkiismeret a másik  pedig az ego. A lelkiismeret ismeri a helyes utat tudja az eredetét, és vissza „emlékszik” a tiszta forrásra ahonnét eredt. Az ego azon munkálkodik, hogy ezt a tiszta eredetet egyáltalán annak létét kétségbe vonja és semmisé tegye, kigúnyolja és megalázza. Az ego a nap minden percében felírja képzeleted palatáblájára, hogy állandóan az eszedbe vésd a legnagyobb szemfényvesztést ami így hangzik:

 

CSAK AZ ITT ÉS MOST VAN, EGYSZER ÉLSZ HASZNÁLD KI!


Millió és milliárd ember ezzel a tudattal éli napjait e planétán. S most nézz körül hol tartunk? Földünk aurája száz sebből vérzik, lakói boldogtalan lelkiekben kifosztott koldusai a létnek. Az arcukra az ego kanyarította torz mosoly már rég rá dermedt. Talán nem is tudják rég vesztettek, elvesztek..... valahol.

Boldognak lenni elfogadni magunkat életünk valamennyi jó és rossz mozzanatát, tudva hogy ez mind értünk történik, na ez az amire az ego nem képes."Harc" az egonk ellen.

 

 Tévedés az, hogy az ego legyőzhető,  az emberi ego ugyanis legyőzhetetlen,mert  záloga az ember túlélésének és küzdeni tudásának egyébként is, az  egonkat nem legyőznünk kell. Nélküle ugyanis nem tudunk létezni.  Az egonkat a szó jó értelemében szövetségünké kell tenni.Tulajdonképpen mi is a megoldás, hogyan lehet az oldalunkra állítaní  egy olyan kiművelt briliáns ezerarcú hadvezért mint az ego? Hol van az a Akhilleuszi sarka? Hová kell lőni azt a bizonyos nyilat, hogy biztosan célba találjon. Nos az ego testét millió páncél védi amin csak néhány iciripiciri rés van ezek pedig : Az egység a szeretet és a tudatosság érzése. Itt ezeken a területeken az ego védtelen és csak itt sebezhető  az egotól ugyanis távol áll  például az egység fogalma nem is tudja mi az, ez az ő gyengesége.  Azt kell elérni, hogy egong az ISTENI MINŐSÉG ügyén munkálkodjon. Végeztessünk vele, lelkünknek és a világ javára váló hasznos dolgokat. Dolgoztassuk, járassuk tanfolyamra. Adjunk hát neki méltó feladatokat! Ő biztos a legjobb akar lenni. 

 

  Az egonak csak az a fontos, hogy győzelmeket arasson, de a lélek szabja meg, hogy hol és milyen területen.

 

Testünk csak a ruhánk, lelkünk  szellemünk, pedig az egyetemes tudat azaz az isteni valónk. Az egonk és az agyunk pedig  csupán szerszámok. Tanuljuk meg őket használni.! Tudnunk kell, kik vagyunk és  hova tartozunk! Mert, nincs semmi amit igazán magunkénak mondhatunk, amit földi életünk után magunkkal vihetünk csak ez az egy a hitvallásunk: Az egészhez, istenhez tartozunk minden egy és oszthatatlan......