Az élet művészete

 

Természetesen vitathatjuk: van e élet a halál után? Talán ezen sokszor eltűnődünk, bizonyságot keresve arra, hogy halálunkkal nem ér minden véget. De most beszéljünk csak az életről magáról.

Az élet megadatott nekünk Isten kegyelméből vagy csupán biológiai következményként ezt mindenki döntse el szemléletmódja és érzései, netán tudatosságának tapasztalatai alapján. De, ha már itt vagyunk a Földön a számunka adatott időt töltsük el hasznosan, kellemesen, de legfőképpen szeretetben. Ha nem muszáj, ne bonyolítsuk meg a dolgokat, egyszerű kérdésekre egyszerű válaszokat adjunk mindenkinek, de legfőképpen önmagunk számára: igen vagy nem.

Szeretni magunkat, sok mindent jelent, azonban azt gondolom a legfontosabb ezek közül az, hogy feltétel nélkül tegyem ezt. Úgy szeressem magam, hogy ne akarjak más lenni....( nem megbonyolítani)

 

A test

 

Ha testi adottságaim kívánni valót hagynak maguk mögött, mert bicegek, kicsi vagy túl nagy a mellem, szeplős vagyok, nagy az orrom stb, ne éljem meg csapásként, hanem fogadjam el: én ilyen vagyok. Tehát, esetleges fizikai hibáinknak ne tulajdonítsunk nagyobb jelentőséget, mint az indokolt lenne.

Természetesen mindenki igyekszik az adott körülmények között a legjobban kinézni, és ez így helyes, de ez ne legyen mesterkélt és művi. Legyünk mindig tiszták és ápoltak, „csókra készek.” Nem árt a rendszeres testmozgás sem. Mindig aludjunk annyit amennyi szükséges, ez nagyon fontos nem is gondolnánk, mennyi minden múlik rajta. Az ételeink kiválasztásában pedig domináljon a vitamindús, friss és tápláló nyomelemeket és más összetevőket helyes arányban tartalmazó, összeállító szemlélet.

 

Ne feledd az vagy, amit megeszel!

 

 

A lélek

 

Lelkünk a legbonyolultabb műszer, amit valaha megalkottak. Finnyás és kényes, gonosz és kedves önző, és önzetlen, gyenge és erős egyszerre. Szeszélyes, hogyan is bírhatnánk ennyi szeszéllyel?- hogy adhatnánk meg neki, hogy lecsillapodjon? Egyáltalán le kell e csillapodnia, vagy legyen csak szenvedélyes és hullámzó, mint a viharos tenger amely kénye-kedve szerint dobálja a fékevesztett hullámain a hajókat. Itt is a legfontosabb szabály, hogy szeresd a lelkedet, szeresd és ad meg neki, amit szeretne. Kicsi örömökből áll az élet, ne fukarkodj... Ha elfáradtál ülj le egy kis pihenőre, ne sajnáld az időt magadra, egy kis időt magadra, minden meg vár. Ne szolga legyél, hanem világfi, ne csak nézz, láss is. Vedd észre a jót, és sugározd szelíden, de jól érezhetően: szeretem magam. Észre fogják venni az emberek jó „antennákkal” vannak felszerelve, ha szereted magad szeretet küldesz a világnak és végül a világ is szeretni fog. A mosolyra soha nem könny a válasz......

 

A gondolat ereje, a lélek ereje.

 

Van egy pohár vizem a sivatagban:

 

1. Már csak egy pohár vizem van biztosan nem elég, meghalok.

2. Hála Isten, még van egy pohár vizem van remény élhetek.

 

 

Ne feledd  az vagy, azzá válsz, amit gondolsz!