A szeretet mágiája

 

A lélek kenyere a szeret. Mi is a szeret?-ezt már nagyon sokan próbálták megfogalmazni de csak nagyon keveseknek sikerült megragadni a lényegét. Ha mi is megpróbáljuk megkeresni talán nem is kell kiterjedt kutatást folytatni, ugyanis magában a szóban  szeretet a jelentésében, tartalmában benne van a lényeg ez ugyanis minden dolgok lényege a minden, a maximum ami az ember számára elérhető.
Sokan  és sok helyzetbe mondják ki a szeretlek szó különböző alakjait, nem is tudván miről beszélnek. A mai kor embere talán meggondolatlanul, ön becsapva vagy éppen hamis tartalommal a szó igazi tartalmát elárulva használja ezeket a szavakat.. A lelke mélyén kivétel nélkül mindenki tudja hogy a szeretet a legfontosabb és erre van a legnagyobb szükségünk. Ez azonban számos félre értéshez vezet, fontos ugyanis hogy megkülönböztessük  érzéseink természetét. Vannak  a szeretethez nagyon hasonló érzések  mint például a szexuális vágy vagy a hála stb. Mindennapjainkban nem kell túl nyitott szemmel járni ahhoz hogy észre vegyük minden bajok gyökerét a szeret hiányt. Ezen kell a legtöbbet „ dolgoznunk” mert a szeret a legmagasabb rezgéstartományú energia.  Az igazi szeretetet nagyon nehéz megvalósítani, mert olyan tulajdonságokat feltétel ez mint, elfogadás, tolerancia, önzetlenség és feltételnélküliség. A szeretetet univerzális alap törvény nincs benne semmi megfoghatatlan, éppen ez a titka az egyszerűsége. Valakit, valamit a mindenséget úgy szeretni, hogy nincsenek elvárásaink. Ezért nehéz és egyszerű.
Csakráink közül a szív csakra „felelős” a szeretetért, nem véletlenül hiszen szervezetünk központja, innen indul ki a vér hogy életet vigyen minden szervünkhöz és ide is tér vissza. Ez az analógia nagyon jól kifejezi amit adsz csak azt kaphatod vissza. A szeretetet tanulni kell, erre az energiára a legnehezebb ráhangolódni mert a durva anyagú ember történelme folyamán jócskán megfosztotta magát attól a képességétől hogy könnyen rá találjon az ego által hátra szorított lelki területekre. Feltétel nélkül adni azt amit nem vásárolhatsz meg senkitől ez a dolog mozgató rugója.
A szerelem nagyszerű érzés aki megtapasztalta tudja ilyenkor kitágulnak az „én” határai és  szinte eggyé olvadunk a partnerünk személyével mintha ő is mi lennénk. Pedig a szerelem is „csak” a szeretetet picike része, mert a szeretet nem korlátozódik egy személyre nem szűkül be. Éppen ellenkezőleg a szeretet kiterjeszt és egyetemes. Jézus jó példája annak hogyan kell a szeretetet értenünk. Tettei nem maradhattak volna fen, egyáltalán létre se jöhettek volna ha nem a legmagasabb szintű szeretettel tekint az emberekre és érez irántuk. Az nem véletlen hogy ő a példaképp és szimbóluma isteni kinyilatkoztatása a szeretetnek.„A szeretet az egyetlen ésszerű és kielégítő válasz az emberi létezés problémájára.”A szeretet mágiája.

Ha vesszük magunknak a fáradtságot, hogy bele nézzünk embertársaink szemébe, (ugye tudjuk a szem a lélektükre) ott megbújva tetten érhetjük mindenkiben egyéni sorsa szerint a szeretet szintjét az életben. Ha valaki életében jelen van a szeretetet a szeme csakúgy sugárzik átadva fényét egész lényének. Sok esetben azonban nincs fény a szemekben csak sóvárgás valami után és ez a valami a szeretet. Mi lenne, ha egyszer köszönnék a hentesnek? Rá mosolyognánk a postásra? Megpuszilnánk a nagymamánkat és a szüleinket, átmennénk a szomszédhoz egy kis beszélgetésre, átvezetnénk a vakot a zebrán. Le lassítanánk a lépteinket hogy végre lássuk az embereket és a világot. Ha rácsodálkoznánk egy bogár nagyszerűségére. Hagynánk a csudába a pénzt ott egye meg a fene. Nem szidnánk meg senkit, nem káromkodnánk és nem lökdösődnénk. Tennénk ezt csak úgy úri passzióból, csak azért mert igazából ez a dolgok rendje. Tényleg kedves olvasó mi lenne akkor?

Akkor működne a szeretet mágiája, és a szemekbe visszatérne a fény és a csillogás.