Ezoterika mint árucikk

 

 

A világon mindent pénzé lehet tenni, ez egy emberi törvény.

 

Lelkünk azonban nem emberi törvények, hanem Isten törvénye által van megalkotva és teremtőjéhez kötve.

Ezért, emberi lelkeket nem lehet vásárolni. Márpedig aki ezoterikus tudás, vagy éppen nem tudás birtokában hiszékeny embereket csap be, emberi lelkeket vásárol, mert felettük hiszékenységüknek és nehéz életszituációjuknak köszönhetően potenciális hatalmi függőségi viszonyt alakít ki. Teszi ezt egy ígéret formájában. Azt ígéri az embereknek, hogy saját életüket, tapasztalati útjukat, spirituális fejlődésüket megválthatják, pénzzel. Azaz, némi pénz ellenében elintézi egy felsőbb hatalomnál, hogy az adott személy minden baja megoldódjon.  „Mágusunk” tehát saját magát olyan színben tünteti fel, hogy neki hatalmában áll másokat kifogni a karma kerekéből, ami eleve hazugság és ellenkezik minden valós spirituális törvénnyel.  

 

Naponta hallom, hogy embereket csaptak be, valamilyen ezoterikusnak mondott hókuszpókusszal. Szellem és rontás levétel, pénz mágia stb. Mindennek tetejébe  néhány média ezoterikus nagyüzemmé nőtte ki magát. Természetesen itt is jó pénzért. Már annyi a látó, kártyavető és távgyógyász a „beavatott” aki megmondja a tutit, hogy szinte beleszédül az ember.

 

Az ezoterikus könyvkiadás irodalom hatalmas kínálattal rendelkezik. Mindenki megtalálhatja saját fejlődésének megfelelő könyvet.

 

De vajon megtalálja e?

 

Választani ugyanis, csak egyféleképpen lehet intuícióval, mert racionálisan az ember nem tud sem kristályt, sem spirituális könyvet venni. Sőt racionálisan egyetlen spirituális tanfolyamot sem tud elvégezni. Racionálisan ugyanis nem lehet spirituális életet élni, csak lélekkel. A lélek az, amely tud kristályt, könyvet és tanfolyamot választani. Az agy spirituális területeken béna, hiszen hatalam az egoban áll. 

A lélek eleve más módon és más helyről jut információhoz, mint az agyunk. A lélek a tudatalattinkba súg oda bejáratos, sőt onnan súg nekünk. Ezért, egy kereső ember nem bízhatja magát vad idegen emberek ego vezérelte üzleti szeszélyeire.

Vannak nagy tudású beavatott médiumok, ha ilyen embert, látunk, azonnal érezni fogjuk ott legbelül a centrumban. A lelkünk azonnal jelezni fog. Azonban ha az agyunkkal, az akaratunkkal akarunk a megváltáshoz jutni könnyen kontárok kezébe kerülhetünk.

 

Ki kell mondani az ezoterika sok tekintetben, jól jövedelmező árucikk lett.

 

Az ezoterikus vagy spirituális tanok régen javarész, ősi népek,  sámánok, titkos társaságok, rendek a belsőkőr birtokában voltak. Ők ezeket a tanokat, vegytisztán tartották. Ami azt is jelentette, hogy csak valóban beavatottak lehettek ilyen tudás birtokában. Az idő előre haladtával a tanok, többnyire történelmi okok miatt „kiszivárogtak,” rosszkezekbe kerültek, félremagyarázódtak, felhígultak. Egyre több okult visszaélés történt ez a folyamat napjainkig jelen van az emberi történelemben. Ennek köszönhetően egyesek már az ezoterika szó hallatára legyintenek, lejáratódott gyűjtőfogalomnak tartják.

Joggal merül fel a kérdés: Hogy akkor, miként lehetséges, hogy egy kis szemfényvesztéssel embereket nagy számban mégis be lehet csapni? Ennek oka nagyon egyszerű. Az emberek nagyrészt döntéseikben az agyuk racionális indokait fogadják el. Nem hallgatnak az intuícióikra.

 

Nézzünk meg egy lehetséges döntési mechanizmust:

 

Ha valaki élete folyamán, nehéz szituációba kerül. Mindenképpen meg akar menekülni a tények szorításából. Agya ilyenkor, komputer módjára elemzi az összes szóba jöhető forgatókönyvet, ami megoldást kínálhat. A gondolkodás folyamata szüntelen véget érni nem akaró. Nincsen benne csend, béke és kiüresedés. Érvek és ellenérvek, mindenütt és minden idegszálban. Végül a racionális agy elfárad, feladja és mert nem talált kiutat, egy nem racionális döntést hoz. Az ember ilyenkor belekapaszkodik a reménybe, s rossz esetben ilynenkor kerül hamis tanokat hirdetők és gyakorlók karmai közé. Az elme tehát bekapaszkodik egy lehetőségbe és arra vár, hogy a dolgok, a történések folytatódjanak, hátha olyan pozícióba kerül, amiből már jó eséllyel kimászhat a bajból. De miután a dolgok valójában Isten törvényében nyugszanak, a racionális agy még mélyebb verembe vetette gazdáját. Egyébiránt azért tart itt az emberiség, azért van veremben, hogy a példánál maradjak, mert mindig  csak az agyára az egora hallgat.

 

Emberek ébresztő!

 

Tanuljunk meg a szívünkre, a lelkünkre hallgatni. Akkor tudni fogjuk az agyunkkal is, hogy a lelkek nem eladók, és a valódi ezoterika nem lehet árucikk, mert az a lelkünkben, szívünkben van.